Începând cu 24 februarie 2022, operatorii aerieni își pot planifica liber zborurile 24/7 în spațiul aerian din Bulgaria, Ungaria, România, Slovacia și Republica Moldova, fără limitările granițelor geografice. Includerea spațiului aerian al Republicii Moldova reprezintă a doua extindere a proiectului SEE FRA (South East Europe Free Route Airspace, implementat cu succes la 7 noiembrie 2019), făcând astfel posibile operațiuni pe rute libere transfrontaliere - free route cross border H24/7, în spațiul aerian al celor 5 state. Astfel SEE FRA devine unul dintre cele mai mari blocuri de spațiu aerian din Europa în care sunt implementate operațiunile pe rute libere transfrontaliere.
Pe lângă extinderea SEEFRA sunt implementate și operațiuni transfrontaliere între SEEFRA și BALTIC FRA, ceea ce face ca spațiul aerian care se întinde de la Marea Neagră la Marea Baltică să fie deschis pentru operațiuni pe rute libere.
Noile reguli de planificare a zborurilor optimizează traiectoriile zborurilor, nu numai prin utilizarea celor mai scurte conexiuni, ci și prin permiterea celor mai eficiente rutări atunci când impactul asupra zborurilor este inevitabil, de exemplu pentru evitarea vremii nefavorabile.
Conform simulărilor, SEE FRA contribuie la o reducere semnificativă a emisiilor de gaze și a milioane de mile (NM) zilnic din totalul distanțelor parcurse.
Trebuie menționat faptul că Network Manager are un rol central ca susținător și coordonator al modificărilor spațiului aerian la nivel european. Datorită implicării active și a sprijinului deplin al statelor membre EUROCONTROL și al agenției EUROCONTROL, operatorii aerieni vor putea zbura profile optimizate, folosind mai puțin combustibil, reducând astfel impactul asupra mediului.